publicatiedatum: 25 november 2019
Galadiner Horizon College brengt 10.876 euro op voor Stichting Ambulancewens
Studenten van het Horizon College organiseerden zaterdag 23 november een galadiner in Heerhugowaard. Dit diner werd georganiseerd door studenten Horeca en Facilitaire Dienstverlening. Met dit galadiner werd een bedrag van maar liefst 10.876 euro ingezameld voor het goede doel, Stichting Ambulancewens.
Afstudeerproject
Om 170 gasten te kunnen ontvangen, werkten maar liefst 120 studenten mee aan dit grote evenement. Voor het galadiner werken studenten Horeca en studenten Facilitaire Dienstverlening nauw samen. De studenten Facilitaire Dienstverlening zijn onder andere verantwoordelijk voor de aankleding van de ruimte, het parkeerbeheer en de logistieke planning. Studenten van de mbo-opleiding Manager/Ondernemer Horeca zijn verantwoordelijk voor de bediening en de keuken. Voor al deze studenten is het galadiner een afstudeerproject. Zij bereiden zich dan ook al vanaf het begin van dit schooljaar voor op dit prachtige evenement.
Veiling en loterij voor het goede doel
De gasten konden tijdens het diner genieten van het optreden van big band Start spreading the news. Tijdens het hoofdgerecht bracht ‘Het Groot Niet te Vermijden’ een combinatie van cabaret en muziek. Oprichter van Stichting Ambulancewens, Kees Veldboer, vertelde over de aanleiding om deze stichting te beginnen en hoe zij nu, twaalf jaar later, met 200 vrijwilligers maar liefst zes wensen van terminale patiënten per dag vervullen. Tijdens het diner werden diverse interessante arrangementen geveild en er was een loterij waarmee de gasten leuke prijzen konden winnen. De opbrengst hiervan gaat uiteraard ook naar het goede doel. De arrangementen en de prijzen zijn beschikbaar gesteld door diverse bedrijven uit de regio. Grote sponsors van het galadiner zijn onder meer Hanos, Stammis Horecaverhuur en Hilton Double Tree Amsterdam.
Stichting Ambulancewens
Stichting Ambulancewens zet zich in om iedere terminale bedlegerige patiënt de aandacht te geven die hij of zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Zo willen zij levenskwaliteit toevoegen aan de laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn een bezoek aan een plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft of aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is. Maar ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Dit alles gebeurt onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard.